Over 'Les Essentiels de Gaëlle'

Het lievelingshemd van mijn man, de glorietijd voorbij, maar veel te kostbaar om weg te doen. Een hervonden liefde voor naaien en stikken. A match made in heaven. Het hemd werd een zomerjurkje voor onze dochter. Andere stuks werden vermaakt tot kleinere hemdjes voor onze zoontjes.

Nieuwe favorieten, van kast tot kast. En ook andere kasten gingen open: een vriendin vroeg om het hemd waarin haar man op één knie was gegaan, om te naaien tot doopjurkje. Een kennis wilde opa’s hemd als verrassing te laten vermaken tot feestoutfit voor de kleinzoon.

Wat begon als hobby, ging viraal en werd opgepikt door pers en publiek. Mijn persoonlijke verhaal werd steeds groter en kreeg uiteindelijk een naam: Les Essentiels de Gaëlle. Een geëngageerde onderneming met een passie voor kindermode en een diepe overtuiging dat hergebruik, upcycling en circulair ondernemen de weg zijn naar een betere en gezondere wereld.

De missie van Les Essentiels de Gaëlle? Zoveel mogelijk hemden een tweede leven geven als jurkje, hemdje, blouse of zelfs badpak voor 0 tot 10-jarige jongens en meisjes. Met stoffen van hemden die te mooi zijn om weg te gooien, maar hun eigenaars ontgroeid zijn. Stukken die 100% uniek, en 100% ecologisch zijn: volgens het circulaire en korte-keten-principe, lokaal geproduceerd in Belgische naaiateliers.

Wie wil, kan zelf een geliefd stuk binnenbrengen en een patroon uitkiezen, of kan een keuze maken uit de eigen collectie tijdloze stuks. Elk met een uniek karakter, net zoals de mensjes die ze dragen.


.


.

 

.

.

.

2019-2024  © Les Essentiels de Gaëlle